STRAŠNA EKSPLOZIJA NA GRANICI TURSKE I SIRIJE: Poginuli turski vojnici! (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAŠNA EKSPLOZIJA NA GRANICI TURSKE I SIRIJE: Poginuli turski vojnici! (MAPA)

Eksplozija nepoznatog porekla odjeknula je u gradu Tel Halafu na severu Sirije, u blizini granice s Turskom, saopštila je sirijska informativna agencija Sana.

Prema navodima agencije, u incidentu su poginuli i ranjeni turski vojnici i borci sirijske opozicije koje podržava Turska. Broj žrtava nije preciziran.

Eksplozija se dogodila u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zdanja lokalne veterinarske klinike, a povrđeni su prevezeni u Tursku na lečenje.

SANA, SMO'nun Tel Halaf'ta bombalı saldırı ile hedeflendiğini idda ediliyor, Bölge Resulayn yanında yer alıyor. pic.twitter.com/AV4Nz7PsqQ

— Burak Ataman (@burakataman0) November 30, 2019

U Siriji od 2011. godine traje oružani sukob, u čije su se rešavanje aktivno uključili Rusija, Iran i Turska, kao garanti primirja. U Siriji su gotovo potpuno pobeđeni teroristi, počelo je političko rešavanje sukoba, kao i povratak izbeglica i obnavljanje razorene vojne infrastrukture.

Obrazovan je ustavni komitet u koji je ušla i sirijska opozicija, a njegovo prvo zasedanje održano je 30. oktobra u Ženevi.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.