SRPSKI DEČAK POGINUO U TURSKOJ: Telo mališana nađeno u ruševinama zgrade

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2023, 22:08

SRPSKI DEČAK POGINUO U TURSKOJ: Telo mališana nađeno u ruševinama zgrade

Strašne vesti iz Turske.

Užasan zemljotres koji je pogodio Tursku ugasio je i život jednog dečaka srpskog porekla. Pod ruševinama zgrade u kojoj su živeli u Iskenderunu, zauvek je zaustavljeno detinjstvo osmogodišnjeg mališana.

Osmogodišnjak je nastradao u ruševinama zgrade u zagrljaju majke koja je povređena i zbrinuta u jednoj od bolnica ovog lučkog grada. Povrede su bile >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << takve da je maleni podlegao na mestu. Nije bilo spasa ni u maminom zagrljaju, koja je pokušala da ga te noći, dok je spavao, rukama i telom zaštiti.

Oca, koji je rodom iz Kragujevca, bolna vest je zatekla u Meksiku gde sada radi. Vest je zatekla najbliže rođake u Kragujevcu i Beogradu.

- Bio je izuzetno pametno i lepo dete. Plavokos, vedar, pravi anđeo... Svi smo ranjeni jer je često dolazio u Srbiju. Ponekad sa majkom, a češće sa oba roditelja. Uvek smo se radovali njihovim dolascima i odmorima koje smo zajedno proveli. Bio je sa nama tokom novogodišnjih praznika, pa još nismo ni navikli bez njega, a sada se, eto, zauvek rastadosmo - ispričao je vidno potresen  rođak.

U razornim zemljotresima koji su u ponedeljak pogodili Tursku i Siriju, podsetimo, prema poslednjim zvaničnim podacima poginulo je više od 11.200 ljudi. Turski zvaničnici naveli su brojku od 8.574 žrtve, dok se u Siriji broj smrtnih slučajeva kreće oko 2.600.

Srbija je poslala dodatne spasilačke timove. Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina koje čini 45 pripadnika Sektora za vanredne situacije biće angažovani u gradu Odabasi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.