Izvor: Blic, 29.Sep.2022, 16:35

SRBIJA NA 55. MESTU INDEKSA INOVATIVNOSTI Objavljena svetska lista za 2022. godinu, a evo i ko se nalazi na samom vrhu

Srbija i njen inovacioni ekosistem zauzeli su 55. mesto na danas objavljenom Globalnom indeksu inovativnosti (GII) za 2022. godinu, od ukupno 132 države, i naša zemlja je po inovacionim performansama lider u regionu i među 10 najboljih država višeg srednjeg nivoa dohotka, među kojima su i Kina, Brazil, Rusija, Turska, Rumunija i druge.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NALED: Srbija lider u regionu po inovacijama

Izvor: Beta, 29.Sep.2022

Srbija i njen inovacioni ekosistem zauzeli su 55. mesto na danas objavljenom Globalnom indeksu inovativnosti (GII) za 2022, što je za jedno mesto niže u odnosu na prethodnu godinu, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).Navedeno je da je po inovacionim performansama Srbija...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.