ŠAMAR U LICE ERDOGANU: Snage generala Haftara zauzele strateški važan grad - ČEKA SE POTEZ TURSKE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2020, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠAMAR U LICE ERDOGANU: Snage generala Haftara zauzele strateški važan grad - ČEKA SE POTEZ TURSKE (VIDEO)

Situacija sve napetija.

Libijske snage lojalne komandantu Kalifi Haftaru, čije je uporište na istoku zemlje, saopštile su da su preuzele kontrolu nad strateškim priobalnim gradom Sirtom, u brzoj ofanzivi predvođenoj vazdušnim napadom.

Zauzimanje Sirta značajno je za Haftara, koji od aprila sprovodi ofanzivu na glavni grad Tripoli, gde je sedište međunarodno priznate libijske vlade.

Sirt >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se nalazi na srednjem delu libijske mediteranske obale i pod kontrolom je vladinih snaga od kada je očišćen od pripadnika Islamske države uz pomoć američkih vazdušnih napada, 2016, prenosi Rojters.

Ofanziva Haftarove Libijske narodne armije dolazi u trenutku kada Turska šalje svoje trupe u Libiju, kako bi pomogla međunarodno priznatoj vladi u Triploiju.
Pogledaj vesti o: Turska,   Tripoli

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.