SAD upozorile na napade, Turci izazvali kontrolisanu eksploziju u Istanbulu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD upozorile na napade, Turci izazvali kontrolisanu eksploziju u Istanbulu

Samo nekoliko sati posle američkog upozorenja turska policija je izvela kontrolisanu eksploziju na trgu Taksim u Istanbulu, prenosi Rojters. Neimenovani izvor ove agencije naveo je da je policija blokitala ovu popularnu turističku destinaciju.

Podsetimo, nešto ranije SAD su izdale saopštenje u kome pozivaju svoje građane da ne idu u Tursku, postoje "verodostojne pretnje" turističkim oblastima i javnim trgovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Istanbulu i Antaliji.

U petak uveče je i Izrael izdao upozorenje u kojem poziva svoje građane da izbegavaju odlazak u Tursku ili da je "napuste što je pre moguće".

Izrael je naveo da je procenjen visok nivo opasnosti u Turskoj u kojoj, kako navodi, postoji neposredan rizik od napada, naročito na turističkim mestima.

U samoubilačkom bombaškom napadu u Istanbulu 19. marta poginule su četiri osobe, a povređeno nekoliko desetina njih. Među poginulima su tri izraelska i jedan iranski državljanin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.