SAD duboko zabrinute

Izvor: B92, 12.Sep.2020, 23:20

"SAD duboko zabrinute"

SAD su i dalje "duboko zabrinute" zbog delovanja Turske na istočnom Mediteranu, rekao je državni sekretar Majk Pompeo, pozivajući na diplomatsko rešenje krize.

Tenzije u istočnom Mediteranu porasle su zbog sukoba Turske sa Grčkom i Kiprom oko pomorskih područja za koja se smatra da su bogata prirodnim gasom.

"Zemlje u regionu moraju da reše nesuglasice, uključujući i bezbednosne i energetske resurse i pomorska pitanja, diplomatski i mirno", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Pompeo tokom putovanja na Kipar, gde se sastao sa predsednikom Nikosom Anastasiadisom, prenosi Rojters.

„Povećane vojne tenzije ne pomažu nikome osim protivnicima koji bi želeli da vide podelu u transatlantskom jedinstvu“, istakao je Pompeo.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pompeo: SAD duboko zabrinute zbog turskih aktivnosti u istočnom Mediteranu

Izvor: Danas, 12.Sep.2020

Američki državni sekretar Majk Pompeo danas je u Nikoziji izrazio duboku zabrinutost zbog turskih aktivnosti u istočnom Mediteranu kojima se protive Grčka, Kipar i EU.

Nastavak na Danas...

Oglasio se Pompeo povodom situacije na Mediteranu: "Vojne tenzije na NE POMAŽU NIKOME"

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2020, 00:05

SAD su duboko zabrinute zbog delovanja Turske na istočnom Mediteranu..Tenzije u istočnom Mediteranu porasle su zbog sukoba Turske sa Grčkom i Kiprom oko pomorskih područja za koja se smatra da su bogata prirodnim gasom...SAD su i dalje "duboko zabrinute" zbog delovanja Turske na istočnom Mediteranu,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.