SAD: Ohrabreni smo vestima o tursko-ruskim sporazumima o prekidu vatre u Idlibu

Izvor: Vostok.rs, 06.Mar.2020, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Ohrabreni smo vestima o tursko-ruskim sporazumima o prekidu vatre u Idlibu

SAD se nadaju da će sporazumi, koje su zaključili predsednici Rusije i TurskeVladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan o sirijskom Idlibu, doprineti deesakalaciji situacije, saopštio je porptarol Stejt departmenta. „Ohrabreni smo vestima o tursko-ruskim sporazumima o prekidu vatre u Idlibu, koji će, kako se nadamo, doprineti deeskaalaciji veoma opasne situacije i ublažiti strašnu humanitarnu krizu“, prenose RIA Novosti. Prema njegovim rečima, SAD su spremne da razgovaraju o tome sa Turskom, što i očekuju.

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD blokirale saopštenje SB UN-a o podršci dogovora Rusije i Turske o Idlibu

Izvor: Vostok.rs, 07.Mar.2020, 12:11

Savet bezbednosti UN nije usvojio zajedničko saopštenje za javnost nakon sednice na kojoj je Rusija informisala partnere o dogovorima koji su postignuti sa Turskom po pitanju sirijskog Idliba jer to nisu dozvolile SAD, prenose RIA Novosti. Kako je saopštio stalni predstavnik Rusije pri UN Vasili...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.