Ruskinja pisala Erdoganu: Pomozite mi, hoću da vidim ćerku

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruskinja pisala Erdoganu: Pomozite mi, hoću da vidim ćerku

Ankara, Moskva -- Ruskinja Zarina Albegonova uputila je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu otvoreno pismo u kojem ga moli da joj pomogne da dođe do svoje ćerke.

Albegonova tvrdi da se njena ćerka nalazi u Turskoj od 2011. pošto ju je njen bivši suprug kidnapovao i nezakonito je tamo drži, prenosi danas Tass.

Otvoreno pismo ruske majke Erdoganu, objavio je i turski list "Hurijet".

Albegonova je ruskoj agenciji rekla da je svesna da slanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvorenih pisama takve vrste nije uobičajeno u Turskoj, ali da je u konsultaciji sa advokatima odlučila da pokuša da na taj način skrene pažnju predsednika i društva na svoj problem.

"Moj bivši suprug Murat Ajdemir kidnapovao mi je ćerku 2011. godine. U skladu sa turskim zakonom, briga o detetu pripada majci", napisala je ona u pismu, dodavši da je sud u Istanbulu 2012. godine osudio njenog bivšeg muža na uslovnu kaznu od pet meseci zatvora zbog otmice deteta.

Ruska majka u pismu navodi i da sedam meseci nije videla svoju ćerku niti joj je čula glas i ukazuje da se njenoj ćerki, koja nije turska državljanka, čini ogromna nepravda.

"Gospodine predsedniče, molim vas da iskontrolište ovu situaciju i pomognete mi u zadovoljenju pravde", ističe Albegonova u pismu, poručivši Erdoganu da joj je on poslednja nada u borbi za pravdu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.