Rusija pucala na teretnjak u Crnom moru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Avg.2023, 15:19

Rusija pucala na teretnjak u Crnom moru

Ruski ratni brod ispalio je 13. augusta hice upozorenja na teretni brod u jugozapadnom dijelu Crnog mora, što je prvi put da je Rusija pucala na trgovački brod otkako je napustila sporazum o žitu. Rusija je u julu izašla jednostrano iz sporazuma kojim je uz posredovanje Turske i Ujedinjenih nacija bio omogućen izvoz iz ukrajinskih crnomorskih luka. Moskva je upozorila da će sve brodove koji idu u ukrajinske vode smatrati legitimnom metom jer potencijalno nose oružje. Rusija je u saopćenju...
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

"RUSI SPROVELI PIRATSKI NAPAD!" Zapucali pa se iz helikoptera iskrcali na teretnjak u Crnom moru, Ukrajina besna: "Ovo je zločin" (VIDEO)

Izvor: Blic, 14.Avg.2023, 10:59

Rusko ukrcavanje na teretni brod u nedelju je “namerni napad” i “čin piraterije”, rekla je Ukrajina nakon poslednje eskalacije u turbulentnim vodama Crnog mora, otkako je prošlog meseca Moskva odbila da obnovi sporazum o žitu i pojačala napade na Ukrajinske luke.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.