Rusija postavila rekord u izvozu hrane

Izvor: Vostok.rs, 09.Mar.2021, 09:48

Rusija postavila rekord u izvozu hrane

Rusija je 2020. godine postala rekorder u izvozu hrane, preneo je RBK pozivajući se na savezni centar „Agroeksport“ Ministarstva poljoprivrede. Prošle godine je u inostranstvo isporučeno 79 miliona tona poljoprivrednih proizvoda za ukupno 30,7 milijardi dolara, što je 20 odsto više nego 2019. godine. Tako je zemlja prvi put u postsovjetskoj istoriji od prodaje poljoprivrednih proizvoda u inostranstvu zaradila više nego što je potrošila na uvoz.
"Agroeksport" je precizirao da je 150 zemalja kupilo rusku hranu. Kina je i dalje najveći uvoznik, čineći 13 posto svih pošiljki. Sledi Turska sa deset posto kupovine, a potom Kazahstan sa gotovo sedam posto. Ministarstvo poljoprivrede objasnilo je rekordne cifre dobrim stopama razvoja industrije u celini, kao i željom mnogih zemalja da povećaju zalihe u pozadini pandemije, prenose RIA Novosti.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ko ulaže više u Crnu Goru - Rusija ili NATO? A koliko Srbija?

Izvor: B92, 09.Mar.2021

Najveći strani ulagači u Crnoj Gori u 2020. bili su Rusi, Kinezi i Švajcarci...Tokom prošle godine, uprkos pandemiji koronavirusa, u Crnu Goru se slilo 663 miliona evra direktnih stranih investicija. U istom periodu iz ove države se odlilo 195,5 miliona evra, pišu Dnevne novine...Zbirno, najviše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.