Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Feb.2020, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija optužila Tursku da krši sporazum o Siriji jer podržava pobunjenike

Rusko Ministarstvo odbrane optužilo je danas Tursku da krši sporazum o Siriji jer podržava pobunjenike u provinciji Idlib.

"Turska strana krši sporazum postignut u Sočiju i nastavlja da artiljerijskom paljbom podržava ilegalne naoružane grupe u Idlibu", navodi se u saopštenju i dodaje da Turska takođe koristi bespilotne letelice.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << href="https://www.vesti.rs/Sirija/" class="contenturl">Sirijske snage uz podršku Rusije od polovine decembra vode ofanzivu protiv pobunjenika i džihadističkih grupa u Idlibu što je izazvalo tenzije sa Turskom koja u toj oblasti ima vojnike.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.