Rusija isporučuje Turskoj S-400 narednog meseca

Izvor: B92, 11.Jun.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija isporučuje Turskoj S-400 narednog meseca

Moskva -- Moskva planira da isporuči raketni sistem S-400 zvaničnoj Ankari sledećeg meseca, rekao je savetnik u Kremlju Jurij Ušakov.

U međuvremenu, Turska je ranije danas kritikovala odluku Sjedinjenih Država kojom se osuđuje njena kupovina ruskog odbrambenog sistema.

Zvanična Ankara kupila je četiri S-400 sistema 2017. i objavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će joj biti isporučeni ovog leta.

Vašington je tražio od Turske da otkaže tu nabavku, što je Ankara odbila, a turski ministar spoljnih poslova insistira na tome da će S-400 biti u potpunosti inkorporiran u NATO i da će Turska imati "potpunu kontrolu" nad njim.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uprkos svim naporima Amerike... S-400 kreće u Tursku već SLEDEĆEG MESECA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2019, 09:20

Približava se dan isporuke!..Moskva planira da isporuči raketni sistem S-400 zvaničnoj Ankari sledećeg meseca, rekao je savetnik u Kremlju Jurij Ušakov...U međuvremenu, Turska je ranije danas kritikovala odluku Sjedinjenih Država kojom se osuđuje njena kupovina ruskog odbrambenog sistema...Zvanična...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.