Rusija i Turska utvrđuju detalje plana za Idlib

Izvor: RTS, 20.Sep.2018, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Turska utvrđuju detalje plana za Idlib

Na sastanku Humanitarne radne grupe UN za Siriju saopšteno je da Rusija i Turska još uvek rade na detaljima plana za sirijsku provinciju Idlib, ali da su optimisti po tom pitanju.
"Pozvali smo Rusiju i Tursku da nam objasne svoj dogovor, osnovna poruka bila je da smo veoma optimistični da će dve zemlje moći da izrade to kako bi se izbeglo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krvoproliće i veliki rad", rekao je savetnik UN za humanitarna pitanja Jan Egeland novinarima, prenosi Rojters.

Predsednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan dogovorili su se u ponedeljak da uspostave demilitarizovanu zonu oko Idliba, gde su mnogi strahovali od razorne ofanzive snaga sirijske vlade.
Zonom širine od 15 do 20 kilometara patroliraće mobilne jedinice ruskih i turskih snaga.

Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Turska predviđa manji rast i veću inflaciju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Sep.2018

Turska će narednih godina imati manji ekonomski rat i povećanu inflaciju, prema danas objavljenim predviđanjima turskog ministarstva finansija. Ministar Berat Albajrak, koji u Istanbulu predstavlja srednjoročni plan za tursku ekonomiju, rekao je da će rast BDP-a ove godine iznositi 3,8 odsto, a...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.