Izvor: MozzartSport.com, 05.Jul.2020, 13:25

Romino uzdizanje na jugu, povratak Zaniola i Napolijeva "operacija Under"

Nedavni osvajač Kupa Italije bi na meču sa Vučicom mogao da završi posao oko dovođenja krilnog fudbalera turske reprezentacije

Osvajanjem Kupa Italije obezbedio je Napoli mesto u Ligi Evrope za narednu sezonu, ali i pored toga bori se da zauzme što bolju poziciju u Seriji A. Težak raspored čeka Napolitance do kraja šampionata, u četvrtak uveče su gostovali Atalanti, danas ih čeka derbi s Romom, a ni posle >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << toga ne postaje mnogo lakše, jer idu u Đenovu koja se bori za opstanak, pa čekaju Milan...

Ipak, dobro je igrao tim Đenara Gatuza od nastavka prvenstva, a sigurno da je osvajanje kupa dodatno raširilo krila njegovoj ekipi. Pored toga, potpisivanje novih ugovora, pre svih Drisa Mertensa, dodatno je relaksiralo ekipu, koja može ovaj finiš da odigra za svoju dušu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Što se tiče Rome, poraz od Milana je prekinuo lepu seriju, usledio je još jedan od Udinezea identičnim rezultatom (0:2), zbog čega je trener Vučice Paulo Fonseka naišao na salve kritika, ali je predsednik kluba Džejms Palota putem Tvitera jasno stavio do znanja da se njegova budućnost na klupi rimskog kluba ne dovodi u pitanje. Bilo kako bilo, Roma se značajno udaljila od četvrtog mesta, koje vodi u Ligu šampiona. Ima istina još dosta da se igra, nije još sve izgubljeno, ali Atalanta igra (naj)bolje, ima bodovnu prednost i samo neko potpuno pomračenje Boginje provincije može da pruži Rimljanima šansu da je dostignu. Ali, to se gotovo sigurno neće desiti.

Veliki Fonsekin problem u poslednje vreme su gostovanja. Od pet prethodnih mečeva na strani slavila je samo jednom, a na tim susretima primila je ukupno 12 golova, više od dva u proseku. Sa takvim učinkom teško da se može do Lige šampiona.

Dobra vest za rimski klub je što se Nikolo Zaniolo konačno oporavio od teške povrede koja ga je zadesila sredinom januara na meču sa Juventusom, te će večeras prema najavama italijanskih medija biti među putnicima, kao i golman Pau Lopez.

S druge strane, kod Napolitanaca bi kapiteni Lorencu Insinjeu u napadu ponovo mogli da se pridruže Arkadiuš Milik i Hoze Kaljehon, koji su tek sredinom drugog dela ušli u igru protiv Atalante. Ospinina povreda lica mogla bi da donese šansu Meretu, dok bi Hisaj opet trebalo da zauzme jednu od dve bočne pozicije.

I dok se na terenu bude vodila bitka, u kancelarijama San Paola odvijaće se pregovori o potencijalnom prelasku Džengiza Undera na jug Italije. Kako je Gatuzo nezadovoljan Irvinom Lozanom, a pritom Kaljehonu na kraju sezone ističe ugovor sa Napolitancima, Aurelio de Laurentis upravo Turčina vidi kao njihovu zamenu. Međutim, iako je Under prema navodima La Republike dao pristanak za transfer i čak dogovorio ugovor od 3.000.000 po sezoni, Napoliju će imati težak zadatak da obore cenu krilnom fudbaleru. Nedavni osvajač Kupa Italije ne želi da ide preko 25.000.000 uključujući u tu cifru i bonuse, ali uprava Vučice zahteva čistih 30.000.000 evra.

Na jugu Italije se nadaju da će uspeti da pronađu formulu sličnu onoj kada je za Kostasa Manolasa Napoli u suprotnom pravcu poslao Amadua Dijavaru, s tim da ovog puta u zamenu nudi Kevina Malkuja, koji je tek treći Gatuzov izbor na desnom boku. Under bi u slučaju prelaska bio treći koji je u skorijem periodu dres Rome direktno zamenio plavim Napolitanaca, pošto je pre pomenutog Manolasa ormarić na San Paolu zadužio Mario Rui.

SERIJA A - 30. KOLO

Subota

Juventus – Torino 4:1 (2:1)

/Dibala 3, Kvadrado 29, Ronaldo 61, Điđi 87 ag – Beloti 45+6 pen/

Sasuolo - Leće 4:2 (1:1)

/Kaputo 5, Berardi 63, Boga 77, Muldur 83 - Lućioni 27, Mankosu 63pen/

Lacio - Milan 0:3 (0:2)

/Čalhanoglu 23, Ibrahimović 34pen, Rebić 59/

Nedelja

17.15 (1,50) Inter (4,30) Bolonja (6,50)

19.30 (5,20) Breša (3,70) Verona (1,70)

19.30 (6,00) Kaljari (4,20) Atalanta (1,55)

19.30 (2,95) Parma (3,30) Fiorentina (2,45)

19.30 (1,90) Sampdorija (3,50) SPAL (4,20)

19.30 (2,25) Udineze (3,20) Đenova (3,35)

21.45 (2,15) Napoli (3,45) Roma (3,35)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.