Rohani: Trilateralni sastanak - pravi korak u pravo vreme

Izvor: Blic, 25.Nov.2017, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: Trilateralni sastanak - pravi korak u pravo vreme

Trilateralni sastanak Irana, Rusije i Turske u ruskom gradu Soči bio je "pravi korak u pravo vreme" kada se radi o budućnosti Sirije, izjavio je predsednik Irana Hasan Rohani.

On je tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Sirije Bašarom el Asadom rekao da će Iran biti uz narod Sirije i sirijske vlasti u borbi protiv terorizma.

"Teheran je spreman da preuzme aktivnu ulogu u ponovnoj izgradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sirije", dodao je Rohani.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u sredu, 22. novembra, dobio podršku Turske i Irana u nameri da se u Rusiji održi mirovni kongres o Siriji, čime bi Moskva preuzela centralnu ulogu u diplomatski velikim naporima da se konačno okončaju sukobi Asadovom pobedom.

Iz Iranske revulicionarne garde, koja je u Siriju poslala oružje i na hiljade vojnika, juče je potvrđena spremnost da se pruži pomoć u ponovnoj izgradnji Sirije i u naporima da se uspostavi održiv mir u zemlji.

Tokom šestogodišnjih sukoba u Siriji poginulo je na stotine hiljada ljudi, dok je na milione njih bilo prinuđeno da pobegne iz zemlje.

Situacija u Siriji predstavlja najgoru izbegličku krizu još od Drugog svjetskog rata.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rohani: Sastanak u Sočiju pravi korak u pravo vreme

Izvor: B92, 26.Nov.2017, 09:36

Teheran -- Trilateralni sastanak Irana, Rusije i Turske u ruskom gradu Sočiju bio je "pravi korak u pravo vreme" za budućnost Sirije, kaže predsednik Irana Hasan Rohani...Rohani je taj stav preneo sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu u telefonskom razgovoru..."Iran će biti uz sirijski narod i sirijsku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.