Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2021, 09:52

Real, Makabi i Fener završili pojačanja: Jabusele, Evans i Birsen u novim sredinama

Madriđani se pojačali u Asvelu, turski internacionalac se vratio u redove Fenerbahčea, dok je Ponos Izraela jači za sjajnog strelca koji je jedno vreme proveo i u Igokei

Samo što se okončala sezona (doduše u Francuskoj još traje), dogodile su se brojne promene na evropskom košarkaškom tržištu. Real Madrid se dovodi u vezu sa brojnim igračima, a kako stvari stoje najpre bi trebalo da predstavi Geršona Jabuselea kao novu akviziciju. Makabi je ostao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bez brojnih košarkaša, a prvo pojačanja će prema informacijama Eurohupsa biti Kinan Evans, dok je Fenerbahče kaparisao i četvrto pojačanje za novu sezonu: turskog internacionalca Matedžana Birsena.

Real Madrid je u sezoni za nama osvoji samo Superkup, ali je uprava očekivano produžila saradnju treneru Pablu Lasu, koji je parafirao saradnju sa Blankosima na još dve godine. Očekuju se brojne promene u ekipi, a kako stoje stvari prvi u Vizink centar stiže Jabusele.

Ovaj 25-godišnji košarkaš je minule dve sezone proveo u Asvelu, a u godini za nama je beležio 11 poena i 4,2 skoka po meču u Evroligi (30 nastupa). Postigao je dogovor sa Realom za jednogodišnju saradnju, koja bi uskoro trebalo da bude i ozvaničena.

Jabusele ima i NBA iskustva. Draftovan je 2016. godine kao 16. pik, dok je za Boston upisao 90 nastupa u najjačoj ligi sveta u sezonama 2017/18 i 2018/19. Igrao je potom kratko u Kini, pre povratka u domovinu.

Veliki broj igrača napustio je redove Makabija. Elajdža Brajant je još krajem sezone otišao u Milvoki, a bez ugovora su ostali Tajler Dorsi, Jovel Zusman, Oz Blajzer, Dragan Bender i Eidan Alber. Jednu rupu će izvesno popuniti nekadašnji košarkaš Igokee Kinan Evans.

Ovaj američki košarkaš je 2018. godine izašao na draft, ali nije odabran. Proveo je godinu dana u Razvojnoj ligi, pre nego što je potpisao jednogodišnji ugovor sa Igosima. Upisao je minule sezone 18 nastupa za ekipu iz Laktaša i u proseku beležio 11,9 poena po meču.

Usledio je odlazak u Izrael, gde je u dresu Hapoel Haife eksplodirao. U regularnom delu sezone je beležio 18,5 poena i 6,4 asistencije po meču, dok je u plej-ofu podigao lestvicu i u proseku upisivao 22 poena. Shvatili su u Makabiju da bi mogao da bude veliko pojačanje, pa su hitro reagovali i pobedili konkurenciju. Kako prenosi Eurohups, već je parafirao dvogodišnju saradnju sa sastavom iz Menora Mivtačim Arene.

Fenerbahče je najaktivniji ovog leta na tržištu, već je angažovao tri nova igrača, u Istanbul su stigli Ismet Akpinar, Marijal Šajok i Devin Buker. Sledeći je Metedžan Birsen iz Pinar Karšijake. Informaciju je preneo turski novinar Čaglar Torun, potvrdio ju je Eurohups.

Birsen je karijeru počeo u Fenerbahčeu sa 16. godine. Proveo je četiri godine u klubu, je poslednju sezonu odigrao na pozajmici u Eskišehiru. Usledio je odlazak u Istanbul, potom je branio boje i Sakarje, da bi sezonu 2018/19 proveo u Anadolu Efesu, sa kojim je po drugi put u karijeri postao šampion Turske (prethodno je do titule došao i sa matičnim Fenerom). Minule dve godine branio je boje Pinar Karšijake, a u sezoni za nama je beležio 6,4 poena i 5,5 skokova po nastupu u Ligi šampiona, gde je sa sastavom iz Izmira stigao i do finala.

Sa Fenerbahčeom će parafirati saradnju na godinu dana, uz opciju produžetka na još toliko.

Kako stoje stvari uskoro bi klub iz Istanbula trebalo da kompletira petorku novih igrača, kako je na putu da saradnju potpiše i italijanski reprezentativac Akile Polonara.

"Bilo je teško napustiti Baskoniju, prvi klub koji mi je dao šansu u Evroligi. Jako mi je žao što odlazim, ali kada bolji tim pozove, teško je reći ne", izjavio je Italijan za Tutosport.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.