Reagovanja na vest o smrti lidera Islamske države

Izvor: RTS, 27.Okt.2019, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reagovanja na vest o smrti lidera Islamske države

U reagovanjima na vest o smrti lidera Islamske države, britanski premijer, francuski i turski predsednik ocenili su kao veoma važan korak u borbi protiv terorizma.
Britanski premijer Boris Džonson poručio je na Tviteru da je pogibija Abu Bakr el Bagdadija važan trenutak u borbi protiv terorizima.

Džonson, sa duge strane, upozorava da bitika protiv zla Islamske države >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << još nije gotova.
 "Radićemo zajedno sa svojim partnerima da okončamo ubilačku i vavarsku aktivnost ID-a jednom za svagda", naveo je Džonson.
I francuski predsednik oglasio se putem Tvitera rekavši da je smrt lidera ID težak udarac za samoproglašeni kalifat, ali da je to samo jedna etapa u borbi protiv te terorističke organizacije.
"Bitka se nastavlja do konačnog poraza. To je naš prioritet na Bliskom istoku", napisao je Makron.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ocenio je El Bagdadijevu smrt kao kritičnu tačku u zajedničkoj borbi protiv terorizma.
"Turska će nastaviti da podržava antiterorisitčku borbu kao što je to činila i u prošlosti", rekao je Erdogan.
Sa duge strane, iz Teharana stižu drugačiji tonovi. Iranski ministar informisanja Džavad Azari Jahromi smatra da smrt El Bagdadija "nije ništa naročito", navodeći da su SAD ionako stvorile Islamsku državu.
"Velika stvar. Samo ste 'ubili svoju kreaciju'", napisao je Tviteru iranski ministar.
Moskva je ranije danas bacila senku na tvrdnje Vašingtona o smrti lidera ID. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da ne zna ništa o pomoći američkom vazduhoplovstvu tokom akcija vojske SAD na Bagdadijevo uporište.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džonson: Smrt Bagdadija važan momenat u borbi protiv ID

Izvor: Blic, 27.Okt.2019

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas povodom vesti o ubistvu lidera ID Abu Bakr el Bagdadija, da je njegova smrt važan momenat u borbi protiv terorizma, ali da bitka protiv zla Islamske države još nije gotova.

Nastavak na Blic...

"Smrt Bagdadija prekretnica u borbi protiv terorizma"

Izvor: B92, 27.Okt.2019

Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da smrt lidera Islamske države Al Bagdadija predstavlja prekretnicu u zajedničkoj borbi protiv terorizma...Erdogan je na Tviteru objavio da je Turska platila visoku cenu u borbi protiv terorizma, uključujući i protiv kurdskih boraca iz...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.