Razmatra se: S-400

Izvor: B92, 26.Sep.2021, 11:47

Razmatra se: S-400

Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će razmotriti kupovinu drugog ruskog raketnog sistema S-400.

On će se, inače, 29. septembra sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Erdogan je istakao da će Turska sama da odluči o svojim odbrambenim sistemima, uprkos prigovorima Sjedinjenih Američkih Država, piše AP.

Erdogan je prošle nedelje podsetio da Turskoj nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << data mogućnost kupovine raketa Patriot američke proizvodnje i da SAD nisu isporučile avione F-35 uprkos uplati od 1,4 milijarde dolara.

Turska, članica NATO, izbačena je iz programa F-35, nakon što je kupila sistem protivraketne odbrane S-400 ruske proizvodnje.

SAD se protive upotrebi ruskih sistema u okviru NATO i tvrde da sistemi predstavljaju pretnju za F-35.

"Ne mogu iskreno reći da u tursko-američkim odnosima postoji zdrav proces", rekao je Erdogan novinarima pre odlaska iz Njujorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.