Ramazanski paketi izbeglicama u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2018, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ramazanski paketi izbeglicama u Subotici

Mesec je ramazana. Mesec međusobne sloge i pomaganja među muslimanima širom sveta. Tim povodom Turska razvojna agencija donirala je ramazanske pakete izbeglicama u Prihvatnom centru u Subotici.

Mesec ramazana ugodniji je za pedesetak izbeglica smeštenih u subotičkom prihvatnom centru, gde im je danas predstavnica Turske razvojne agencije TIKA uručila pakete pomoći. Povodom Ramazana, TIKA će podeliti više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 1.200 ovakvih paketa ugroženima u Srbiji, od čega oko 400 izbegličkoj populaciji.

"Veliko je zadovoljstvo i veliki podstrek nam daje taj osmeh koji vidimo na licima dece nakon realizacije ovog projekta", kaže koordinatorka predstavništva TIKA u Srbiji Čagla Gultekin Tosbat.

TIKA je jedan u nizu donatora koji su pomogli Subotici u migrantskoj krizi. Kroz nekoliko projekata u Subotici je po raznim osnovama uloženo više od trideset i četiri miliona dinara.

"Ostvaruje se ono da pomažući drugima pomažemo i sebi i živimo u duhu one narodne – čini dobro, dobru se nadaj", naglašava pomoćnica gradonačelnika Etela Jerinkić.

Prosečno vreme zadržavanja ovih izbeglica u Subotici je više od trideset dana, a kroz centar je od njegovog otvaranja prošlo više od 6.500 izbeglica, dok ih je mnogo više prošlo "van sistema".

"Dakle, želimo da svi budu u sistemu, tri i po hiljade ih je ukupno u Srbiji, a u našim centrima dve hiljade i osamsto", poručuje predstavnica Komesarijata za izbeglice i migracije Aleksandra Dimić.

Podela paketa sutra će biti organizovana za izbeglice smeštene u Prihvatnom centru u Krnjači.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.