Radovi na Turskom toku neće uticati na snabdevanje u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2021, 12:48

Radovi na Turskom toku neće uticati na snabdevanje u Srbiji

Izvođenje radova na održavanju gasovoda Turski tok neće uticati na snabdevanje potrošača u Srbiji, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu rudarstva i energetike.

Transport prirodnog gasa kroz oba podmorska cevovoda gasovoda Turski tok biće privremeno obustavljen od 22. juna do 29. juna 2021. godine, zbog redovnog godišnjeg održavanja i uobičajenog pregleda stanja ovog sistema, najavila je ranije kompanija Turski tok.

"Izvodenje radova na održavanju gasovoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Turski tok neće uticati na gasnu stabilnost Srbije, i snabdevanje potrošača u Srbiji gasom biće uredno i stabilno tokom remonta", kažu u Ministarstvu rudarstva i eneretike.

Generalni direktor JP Srbijagasa Dušan Bajatović juče je rekao Tanjugu da je u Srbiji stavljeno u pripravnost skladište u Banatskom dvoru, sa koga će moći da se pokrije planirana potrošnja u periodu remonta.

Radove će izvoditi preduzeće Južni tok Transport B.V, operater podmorskog sistema cevovoda, prenela je agencija Anadolija.

Gasovod Turski tok čine dva podmorska cevovoda dužine 930 kilometara, koji se protežu od Rusije do Turske preko Crnog mora, i dva zasebna kopnena kraka, od kojih je prvi digačak 142 kilometra, a drugo 70 kilometara.

Ukupan kapacitet gasovoda je 31,5 milijardi kubnih metara gasa (bcm). Prvi krak, kapaciteta 15,75 milijardi kubika, namenjen je za snabdevanje kupaca u Turskoj, a drugi, s kapacitetom od još 15,75 milijardi metara kubnih, transportuje ruski gas dalje preko Bugarske za Evropu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.