Radnički protiv Mladosti na svom Čairu otvara drugi deo sezone

Izvor: JužneVesti.com, 03.Feb.2023, 18:06

Radnički protiv Mladosti na svom "Čairu" otvara drugi deo sezone

Fudbalska Superliga vraća se na terene širom Srbije nakon zimske pauze, a fudbaleri Radničkog iz Niša prvi zvanični meč u 2023. godini odigraće na svom terenu pošto u 20. kolu dočekuju Mladost iz Lučana. "Biće ovo najinteresantnije proleće u srpskom fudbalu u poslednjih deset godina", smatra Nenad Lalatović, šef stručnog štaba "Reala sa Nišave", a njihovo je da probaju da se nađu u plej-ofu.

Pripreme, koje je Radnički imao u Nišu i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Turskoj, prošle su fenomenalno, smatra Lalatović, a sada je vreme za prave izazove.

Jedno su prijateljske utakmice, bez takmičarskog značaja, kada se samo juri forma, a sasvim drugo mečevi za bodove. Psihički će biti teško, ali imali smo sastanak i pokušao sam maksimalno da rasteretim ekipu. Rekao sam im da je njihovo samo da ispune moje zahteve na terenu i ni za šta drugo ne moraju da brinu. Sve dobro što bude bilo, njihova će biti zasluga, a sve loše, to me je uvek pratilo gde god da sam radio, ja ću biti kriv. Svu odgovornost uzimam na sebe, prošao sam kompletne pripreme sa ekipom, dobio pojačanja koja sam tražio. Ovi momci imaju kvalitet i nikada više Radnički ne sme doći u situaciju da bude četvrti otpozadi na tabeli - kaže Lalatović.

Nenad Lalatović veruje da će biti najzanimljivije fudbalsko proleće; foto: Jelena Mišić Pratio je prelazni rok, priča Lalatović i smatra da je konkurencija nikad jača.

Svi su se pojačali i da me sad neko pita, nemam pojma ko će da ispadne iz lige. Nijedan tim nije, ono što se kaže, toliko slab za ispadanje. Biće ovo najinteresantnije proleće u srpskom fudbalu u poslednjih deset godina i zbog nikad većeg uloga, mesta koja vode direktno u Ligu šampiona, grupnu fazu Lige konferencije... Naše je da probamo da se nađemo u plej-ofu, koliko god to nemoguće delovalo. U fudbalu nikad ništa nije nemoguće dok postoji teorija, a nada poslednja umire - dodaje.

Na pripremama u Antaliji je bila i ekipa Mladosti iz Lučana, prvi rival Radničkog ove godine.

Gledali smo jedni druge, bukvalno svaku utakmicu. Nisam išao da izigravam policajca, da me tamo vide da zapisujem, ali su bili moji saradnici i znamo sve o njima. Imaju specifičan stil igre, jako su opasni iz polukontre i kontre, a posebno iz prekida. Prave izvanredne blokove pri prekidima, takve su igrače doveli sada, jedan bod nam beže, nama je pobeda neophodna i moji igrači jedva čekaju da utakmica počne. E sad, biće sigurno težak teren koji teško da će dozvoliti lepršavu igru, biće mnogo više borbena utakmica, puna duela, ali moramo da se prilagodimo posle sjajnih terena u Turskoj. Kako nama, tako i njima - kaže Lalatović.

(/slika4) Ekipu je tokom zime napustio prvi strelac napadač Nikola Štulić, a njegovo mesto popuniće Miljan Škrbić.

Naravno da mi je krivo što sam ostao bez takvog igrača i prvog strelca ekipe, ali od takvih prodaja klub živi. Lepo je i za mene kao trenera videti da Radnički pravi takve transfere, tako je bilo i u mom prvom mandatu ovde, kada su odlazili Haskić, Crnomarković, Ranđelović, Pankov... I tek će biti, na leto ćemo prodati sigurno dvojicu igrača, zaradiće Radnički više od 1.000.000 evra, videćete. Igrači bi to trebalo da vide i znaju i da peške dođu ovde kada ih Radnički pozove. E sad, valja nadomestiti njegov odlazak. Tu je Škrbić, mnogo mi je žao što se nije dogovorio sa upravom kluba pre odlaska u Tursku. Duga je pauza iza njega, on trenira punim intenzitetom, ali nije odigrao niti jednu utakmicu i ne znam šta u tom smislu mogu da očekujem od njega. Ali, biće u konkurenciji za Mladost - kaže trener.

Povrede će diktirati sastav za meč sa gotima iz Lučana.

Ne mogu na Filipa Freja da računam. On je jedan od bonusa, sasvim korektno je odigrao u Turskoj, moguće da bi počeo sutra. Tu je i Mateja Petrović, vrlo talentovan napadač od 18 godina, ali je preležao bronhitis, nije spreman za 90 minuta. Povređeni su Andrić i Dimić, Andrića je nagazio protivnički igrač protiv Metalista, tek sledeće nedelje će biti u stroju, dok se Dimić povredio u duelu na treningu, polomio je neku koščicu, preskočio je sve utakmice u Turskoj i bar još tri nedelje neće moći da se vrati. To je, sve skupa, veliki hendikep za nas - dodaje.

Utakmica se igra u subotu, 4. februara od 14 sati, a prenos će biti na Areni sport 3.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

NIŠLIJE U DOBROM RASPOLOŽENJU DOČEKUJU MLADOST: Lalatović ima jedan cilj, a to je pobeda!

Izvor: HotSport.rs, 03.Feb.2023

Vremenski uslovi će u dobroj meri odreti tempo igre! Radnički otvara drugi deo sezone utakmicom protiv ekipe Mladosti iz Lučana, koja je zakazana za subotu 4. februar od 14 časova na stadionu Čair. Tim povodom na konferenciji za medije govorili su šef stručnog štaba niškog superligaša, Nenad...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.