Radnici prinudnom naplatom do svojih zarada

Izvor: Radio 021, 13.Sep.2018, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici prinudnom naplatom do svojih zarada

Deo radnika turske fabrike tekstila "Ringelsan" u Požarevcu odlučio je da prinudnom naplatom dođe do svojih neisplaćenih zarada.

Fabrika radnicima duguje plate za tri meseca. Trebalo je da, kako je ranije najavljivano, investicije te kompanije Požarevcu dugoročno donesu i do 1.000 novih radnih mesta.

"Reingelsan" je radio od aprila do početka jula, kada je nestalo materijala za šivenje i novca. U fabrici je radilo manje od 40 ljudi, pretežno krojačica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i radnika na održavanju, čija je plata bila na nivou minimalca uvećanog za 20 odsto, odnosno između 27.000 i 30.000 dinara.

Lokalni mediji navode da se u početku većina zaposlenih složila oko pokretanja postupka radi namirenja potraživanja, ali da su ovih dana mnogi odustali.

Popis osnovnih sredstava fabrike treba da sprovede privatni izvršitelj, a mašine, sirovine i proizvodi potom neće moći da se otuđe do konačnog namirenja poverilaca.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.