Racije širom Istanbula, 20 uhapšenih

Izvor: RTS, 17.Mar.2016, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Racije širom Istanbula, 20 uhapšenih

Antiterorističke policijske racije, uz podršku helikoptera, istovremeno sprovedene u 32 mesta širom Istanbula. Među uhapšenima je nekoliko advokata iz još nepoznatih udruženja.
Turska policija uhapsila je 20 osoba u okviru operacije koja obuhvata racije širom Istanbula, a čija meta su pripadnici Radničke partije Kurdistana (PKK), saopštila je državna agencija Anadolija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Agencija navodi da su antiterorističke policijske racije, uz podršku helikoptera, istovremeno sprovedene u 32 mesta širom grada, a među uhapšenima je nekoliko advokata iz još nepoznatih udruženja, prenosi Rojters.
Uhapšeni su odvedeni u glavnu policijsku stanicu u Istanbulu nakon rutinske zdravstvene kontrole, istakla je Anadolija dodajući da je još ljudi privedeno u okviru operacija u osam drugih provincija.
Racije su usledile nakon što su se sukobi između turskih bezbednosnih snaga i PKK proširili na nova područja u jugoistočnoj Turskoj, a nakon samoubilačkog napada u Ankari, u kojem je poginulo 37 osoba, na ulice su izašli tenkovi i oklopna vozila s helikopterima u pratnji.
Iako nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad u turskoj prestonici, Ministarstvo unutrašnjih poslova tvrdi da je napad izvela jedna članica PKK-a.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.