RATOVALI SMO SA RUSIMA, I PONOVO ĆEMO! Jeziva pretnja iz Erdoganovog kabineta, Turci se spremaju za PAKAO (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2020, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"RATOVALI SMO SA RUSIMA, I PONOVO ĆEMO!" Jeziva pretnja iz Erdoganovog kabineta, Turci se spremaju za PAKAO (VIDEO)

On je takođe zapretio da će rasturiti Rusku federaciju iznutra.

Turska vojska izvela je kopnene i vazdušne udare na pozicije sirijskih snaga, nakon pogibije 33 turska vojnika u Idlibu. Odmah posle napada počeo je svojevrsni propagandni rat čija su glavna karakteristika serija zapaljivih izjava iz Ankare.

Mesut Haki Džasin, savetnik turskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsednika Redžepa Tajipa Erdogana izjavio je danas da je Turska "ratovala sa Rusijom 16 puta kroz istoriju, i da će ponovo ratovati!".

Džasin, profesor na Jeditepe univerzitetu u Istanbulu i član spoljnopolitičkog saveta Turske je takođe zlokobno izjavio da "25 miliona muslimana živi u Rusiji".

On je takođe zapretio da će rasturiti Rusku federaciju iznutra, navodi Ahval njuz.

Erdoğan's adviser Mesut Hakkı Caşın said Russia, where there are 25 Mn Muslims, will be dismembered from within. "We fought #Russia 16 times in the past, we will do it again, our vengeance will be quite terrible," he said. pic.twitter.com/n75eZ776D9

— Ahval (@ahval_en) February 27, 2020

Rusi su danas poslali dva ratna broda, "Admiral Makarov" i "Admiral Grigorevič", koji su naoružani krstarećim raketama "Kalibr" u Mediteran.

Turci su, sa druge strane, poslali više hiljada vojnika i ratne tehnike u Siriju, u svetlu Erdoganovih pretnji da će nastupiti velika ofanziva ukoliko se sirijska vojska ne povuče na početne pozicije.

Ispod možete pročitati listu svih ratova Rusije i Turske, kao i kako su se završili. Zvanično je bilo 12 ratova između dve zemlje.

Odnosi dve zemlje su bili zategnuti za vreme Drugog svetskog rata i tokom celog Hladnog rata.

Ukoliko Turska ne dobije pomoć od zapadnih sila, verovatnoća da pobede u ratu sa Rusijom je ravna nuli. A u ovom trenutku NATO ne želi da pruži podršku Erdoganu, osim verbalne, i to samo sa ciljem da ih podstakne na sukob protiv Bašara el Asada i Vladimira Putina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.