Putin naredio: Odmah šaljite avione...

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 22:04

Putin naredio: Odmah šaljite avione...

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije poslalo je u Tursku dva aviona Be-200ČS za gašenje šumskih požara, saopštila je Sputnjiku pres-služba ruskog resora.

"Po nalogu predsednika Rusije i u skladu sa zahtevom turske strane, dva amfibijska aviona ruskog Ministarstva za vanredne situacije poletela su sa aerodroma Platov iz Rostova na Donu u gradove Mugla i Izmir u Tursku radi gašenja velikih šumskih požara", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, vazduhoplovna grupa ruskog Ministarstva za vanredne situacije spremna je za rad u teškim uslovima i ima ogromno iskustvo u gašenju prirodnih požara. Pored toga, dodaje se, ruske avio-spasilačke tehnologije, konkretno amfibijski avion Be-200ČS, su među najefikasnijim u svetu u borbi protiv prirodnih požara.

Ranije su bili angažovani na gašenju požara u Grčkoj, Srbiji, Crnoj Gori i drugim zemljama. Pored rezervoara sa vodom kapaciteta 12 tona, avioni su opremljeni uređajima za otkrivanje požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.