Prvi odgovor Turske na tvrdnje da planira napad na Kurde

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2019, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi odgovor Turske na tvrdnje da planira napad na Kurde

Portparol turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana ocenio je danas "iracionalnom" tvrdnju da će Turska napasti Kurde.

On je precizirao da su mete turske vojske teroristička grupa tzv. Islamska država, kao i pripadnici kurdskih Jedinica za zaštitu naroda (YPG) i Radničke partije Kurdistana (PKK), prenosi Rojters.

Ranije danas, američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je novi uslov povlačenja američke vojske iz Sirije biti taj da Turska prihvati da Kurde u Siriji budu zaštićeni, koji su saveznici SAD.

- Ne mislimo da bi Turska trebalo da preduzima bilo kakvu vojnu akciju koja nije potpuno koordinisana i sa kojom se ne slažu SAD, kako ne bi ugrozili našu vojsku, ali i kako bi ispunili predsednikov uslov da se ne ugroze i opozicione snage Sirije koje su se borile sa nama - izjavio je Bolton u Jerusalimu, prenosi Rojters.

Kako navodi agencija, nagla odluka američkog predsednika Donalda Trampa da povuče vojsku iz Sirije ostavila je mnoga otvorena pitanja, glavno od kojih je da li će se američki saveznici na severoistoku Sirije naći na meti Turske.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.