Protivnik Erdoganovog režima pušten na slobodu

Izvor: B92, 17.Dec.2019, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protivnik Erdoganovog režima pušten na slobodu

Turski državljanin Fatih Keskin pušten je iz Imigracionog centra u Istočnom Sarajevu gde je proveo skoro dve nedelje.

Pušten je nakon što je Sud Bosne i Hercegovine poništio odluku o izručenju matičnoj državi, gde mu je pretio sudski progon zbog protivljenja režimu Redžepa Tajipa Erdogana, potvrdili su u ponedeljak njegovi advokati.

Kako prenosi "Nezavisne", on je pušten nakon što je Sud BiH poništio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konačno rešenje i prvostepeno rešenje Ministarstva bezbednosti i Službe za poslove sa strancima, na osnovu kojih je stavljen pod nadzor u Imigracioni centar. Istom Presudom predmet je vraćen prvostepenom organu na ponovno odlučivanje.

Keskin je rekao da ne zna kakvu je pretnju predstavljao po nacionalnu bezbednost BiH i da će razmisliti o traženju odštete nakon razgovora sa svojim advokatima.

Turski državljanin, koji radi kao direktor Una-Sana koledža u Bihaću, sa stalnim boravkom u BiH, početkom decembra je pozvan u MUP Unsko-sanskog kantona na razgovor, nakon čega je uhapšen i prebačen u Imigracioni centar radi deportacije u Tursku.

Nedugo nakon toga, ukinuta mu je dozvola za boravak u BiH.

Njegov advokat Nedim Ademović je tada rekao da su vlasti procenile da on predstavlja pretnju javnom redu i nacionalnoj bezbednosti BiH, iako je, kako je rekao, nejasno zbog čega bi on mogao da predstavlja ikakvu pretnju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BiH: Turski profesor Fatih Keskin pušten iz Imigracionog centra

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Dec.2019

Profesor Fatih Keskin pušten je iz Imigracionog centra nakon što je Sud Bosne i Hercegovine poništio rješenje za njegov nadzor. U Imigracionom centru je proveo gotovo dvije sedmice. Podsjetimo, Una-Sana koledž u Bihaću, čiji je Keskin direktor, posluje u okviru grupacije Richmond parka sa sjedištem...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.