Protesti i u Nemačkoj

Izvor: B92, 19.Okt.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti i u Nemačkoj

Više hiljada ljudi, mahom kurdskog porekla, protestovalo je u više nemačkih gradova protiv ofanzive Turske na severu Sirije.

Najveći broj demonstranata okupio se u Kelnu.

Prema navodima policije, oko 5.000 ljudi učestvovalo je u dva marša koje su levičarske grupe organizovale u Kelnu, prenosi AP pozivajući se na nemačke medije.

Neki od njih nosili su zastave kurdskih snaga u Siriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takozvane Narodne zaštitne jedinice, koju turska vojska pokušava da potisne, kao i transparente na kojima je pisalo "Nema dogovora sa AKP".

AKP je, inače, skraćenica za Stranku pravde i razvoja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

U Nemačkoj živi veliki broj Turaka i Kurda, a napetosti između njih u prošlosti su prerastale u nasilje.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Širom Njemačke protesti protiv turske ofanzive u Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2019

BERLIN - Više hiljada ljudi, mahom kurdskog porijekla, protestovalo je danas u više njemačkih gradova protiv ofanzive Turske na sjeveru Sirije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.