HOD PO TANKOM LEDU: Ministarstvo odbrane LAŽNE države poručilo: Nastavljamo naoružavanje posle bajraktara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2023, 22:24

HOD PO TANKOM LEDU: Ministarstvo odbrane LAŽNE države poručilo: Nastavljamo naoružavanje posle bajraktara!

Iz takozvanog ministarstva su saopštili da se ulaganja u naoružanje nastavljaju

Ministarstvo odbrane privremenih prištinskih institucija saopštilo je danas da posle nabavke dronova ''bajraktar'' nastavlja naoružavanje, i istovremeno demantovalo navode pojedinih medija o sporazumima Prištine sa Turskom o nabavci dodatne vojne opreme u vrednosti od više miliona evra.

Iz ministarstva su saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se ulaganja u naoružanje nastavljaju ''prema planu tranzicije'', prenela je Koha ditore.

- Ono što možemo potvrditi je da se ulaganja u vojni arsenal nastavljaju u skladu sa Sveobuhvatnim planom tranzicije, u koordinaciji sa našim strateškim partnerima i u skladu sa standardima NATO - navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministarstvo je demantovalo postojanje dokumenata, za koja se pojedini mediji tvrdili da su sporazumi Prištine sa turskim vlastima o nabavci nove vojne opreme, nakon dronova "bajraktar", a u kojima je prikazana vrednost od više miliona evra.

Uz demanti, kako je prenela Koha, iz ministarstva su poručili da nastavljaju ulaganja u naoružanje.

- Kupovine i detalji ugovora o ulaganju u naoružanje i drugu vojnu opremu su poverljivi i stoga nisu otvoreni za javnost. Stoga, osim članka koji možete pronaći objavljen na sajtu ministarstva na ovu temu, ne možemo s vama deliti nikakve druge informacije. Što se tiče ugovora koje ste priložili i koji su objavljeni na nekim portalima, mi negiramo njihovu autentičnost - navode iz ministarstva.

Priština je pre nekoliko dana ozvaničila kupovinu dronova „bajraktar” od Turske.

Koha navodi da je reč šest takvih dronova koji su uvršteni u arsenal tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga i ''koji su stigli u maju''.

Kfor je u ponedeljak saopštio da se „bajraktar” ne može koristiti bez dozvole Kfora. Koha navodi da u prištinskom ministarstvu odbrane nisu želeli da komentarišu saopštenje Kfora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta se dešava? Kurti nastavlja da se naoružava

Izvor: B92, 18.Jul.2023

Ministarstvo odbrane tzv. Kosova saopštava da se nakon nabavke dronova "bajraktar" nastavlja naoružavanje, prenosi Koha...Iz Ministarstva su potvrdili da se ulaganja u naoružanje nastavljaju prema Planu tranzicije...“Ono što možemo potvrditi je da se ulaganja u vojni arsenal nastavljaju u skladu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.