Prikupljanje pomoći za Tursku i Siriju organizovano širom Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2023, 18:18

Prikupljanje pomoći za Tursku i Siriju organizovano širom Srbije

Prikupljanje pomoći ugroženima u Turskoj i Siriji organizuje se širom Srbije. Akcije sprovode brojne humanitarne organizacije i udruženja, kompanije i građani. Najefikasniji vid pomoći je, kako poručuju, novčana donacija.

Srbija je još jednom položila test dobročinstva. Proteklih dana i noći ispred turske i sirijske ambasade zabeležene su gužve građana, koji su se odazvali apelu za pomoć. Budući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je jedina mogućnost predavanje novca lično u ambasadi, za Beograd se uputio i predstavnik Fondacije “Tate Novosađani”.

Empatija i materijalna pomoć i od novosadskih umetnika velikog srca. Najstariji srpski teatar, Srpsko Narodno pozorište u Novom Sadu, obezbedio je donaciju u vidu potrepština za bebe i decu. Konzerve sa hranom već su otpremljene ugroženima u Turskoj.

Ambasador Turske u Srbiji, Hami Aksoj, izrazio je zahvalnost na podršci i pomoći srpskom narodu.

Od 7. februara, kada je otvorio namenski račun, Crveni krst Srbije je prikupio više od 15 miliona dinara pooći.

I Unicef apeluje na pomoć deci i ugroženim porodicama. Prema njihovim podacima 4,6 miliona dece živi u ugroženim područjima u Turskoj i oko dva i po miliona dece u Siriji.

Donaciju možete uplatiti na sajtu Unicefa: donacije.unicef.rs. Apel vernicima je ponovo uputio i srpski patrijarh Porfirije, da prilože novčanu pomoć u gotovini u hramovima ili na račun Eparhijskog upravnog odbora Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke na brojeve koje vidite na ekranu.

Pomoć ugroženima u jednoj od najvećih katastrofa veka, možete uputiti i slanjem sms porukama Turskoj na broj 1003, i Siriji na broj 1004, uz veru da se dobro dobrim vraća.

Namenski računi 205-58219-31 И 265-1630310006939-56

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.