Pregovori Turske i Rusije o S-400 u poslednjoj fazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori Turske i Rusije o S-400 u poslednjoj fazi

Pregovori Rusije i Turske oko kupovine sistema vazdušne odbrane S-400 ulazi u "poslednju fazu", iako to ne znači da će se ugovor potpisati odmah, saopštio je ministar odbrane Turske Fikri Išik.

Išik je na konferenciji za štampu rekao da članice NATO nisu predstavile "finansijski efektivnu" ponudu za alternativni odbrambeni sistem.

Turska je 2015. otkazala tender za raketni sistem odbrane dalekog dometa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vredan 3,4 milijarde dolara, koji je na kraju dodeljen Rusiji.

Turska je izjavila da je otvorena opciji domaće proizvodnje, ali joj se stav kasnije promenio, prenosi Rojters.

"Jasno je da je Turskoj potreban sistem raketne odbrane, ali NATO članice nisu predstavile finansijski isplativu ponudu", rekao je Išik na konferenciji za novinare, dodavši da su pregovori oko ruskog sistema S-400 pri kraju, ali to ne znači da će ugovor biti potpisan sutra.

On je rekao da Turska neće moći da integriše S-400 u NATO sistem.

Putin i Erdogan 3. maja u Sočiju o Siriji

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, sastaće se 3. maja u ruskom crnomorskom gradu Sočiju, saopštio je danas portparol Kremlja.

Putin i Erdogan će razgovarati o situaciji u Siriji, rekao je portparol Dmitrij Peskov, preneo je Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turci ISPALILI NATO: Kupuju RUSKE rakete!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2017

Turski ministar odbrane Fikri Išik izjavio da su pregovori oko ruskog sistema S-400 pri kraju..Pregovori Rusije i Turske oko kupovine sistema vazdušne odbrane S-400 ulazi u "poslednju fazu", iako to ne znači da će se ugovor potpisati odmah, saopštio je ministar odbrane Turske Fikri Išik...Išik...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.