Predstavljeni globalni UN Standardi ponašanja za preduzeća protiv diskriminacije LGBTI osoba

Izvor: Beta OMS, 11.Okt.2018, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljeni globalni UN Standardi ponašanja za preduzeća protiv diskriminacije LGBTI osoba

Tim UN u Srbiji i ERA - Savez za jednaka prava LGBTI osoba na Zapadnom Balkanu i u Turskoj, u saradnji sa Globalnim dogovorom UN u Srbiji i Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti, na današnjem skupu su predstavili Standarde ponašanja za preduzeća za borbu protiv diskriminacije LGBTI osoba. Na skupu su učestvovali zvaničnici/e Vlade i predstavnici/e privrede i civilnog društva.Standardi su zasnovani na primerima dobre prakse iz celog sveta i definišu mere koje preduzeća treba da preduzmu da bi zaštitila prava LGBTI osoba: da ukinu diskriminaciju na radnom mestu, da svojim poslovanjem ne doprinose diskriminaciji potrošača, dobavljača i građana i građanki uopšte, kao i da, zajedno sa poslovnim partnerima, rade na ukidanju diskriminatornih postupaka u celokupnom lancu snabdevanja. Pored toga, Standardi pozivaju preduzeća da se zauzmu za prava LGBTI osoba u zemljama u kojima posluju, između ostalog i kroz zagovaranje i pružanje podrške lokalnim organizacijama.U Srbiji, Hemofarm AD, Ernst & Young DOO i Erste Bank AD, inače članice mreže Globalnog dogovora UN u Srbiji, priključili su se sve većoj grupi kompanija koje su se već obavezale na primenu Standarda. Stalna koordinatorka UN u Srbiji Karla Robin Herši pozdravila je usvajanje Standarda i dodala: „Usvajanjem Standarda ponašanja za preduzeća protiv diskriminacije LGBTI ...
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Beta OMS...






Povezane vesti

UN STANDARDI Evo šta preduzeće treba da uradi da bi se zaštitila prava LGBT osoba

Izvor: Blic, 11.Okt.2018

Standardi Ujedinjenih nacija za ponašanje preduzeća u borbi protiv diskriminacije LGBT osoba predstavljeni su večeras na skupu u Beogradu koji su organizovali Tim Ujedinjenih nacija (UN) i Savez za jednaka prava LGBT osoba, u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta OMS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta OMS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.