Pompeo smatra zabrinjavajućim tursku probu ruskog antiraketnog sistema

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo smatra zabrinjavajućim tursku probu ruskog antiraketnog sistema

Šef američke diplomatije Majk Pompeo izrazio je danas zabrinutost jer Turska testira ruski protiv-vazdušni raketni sistem uprkos pozivima Vašingtona da to ne radi jer mogu da joj budu uvedene sankcije.

"To je zabrinjavajuće", rekao je Pompeo na konferenciji za novinare u Vašingtonu nakon što su turski mediji preneli da je turska vojska testirala radare ruskog sistema S-400.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Pompeo je rekao da će SAD i dalje razgovarati sa Turskom i pokušati da pronađe rešenje.

"Ne mogu da kažem šta predsednik treba ili ne treba da radi. Mi smo jasno stavili do znanja turskim vlastima da ne želimo taj sistem", rekao je Pompeo.

Turskoj prete sankcije zbog kupovine S-400, jedne od perjanica ruske industrije naoružanja, uprkos negodovanju SAD koje tvrde da rusko oružje nije kompatibilno s NATO standardima.

Po zakonu usvojenom 2017. američka vlada ima obavezu da uvede sankcije svakoj zemlji koja sklopi "značajne" sporazume o kupovini vojne opreme sa američkim protivnicima, među kojima je i Rusija.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"ANKARA DA SE UZDRŽI OD KORIŠĆENJA S-400" Pompeo: Tursko testiranje raketnog sistema zabrinjavajuće

Izvor: Blic, 26.Nov.2019

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da je zabrinjavajuće to što Turska testira sistem protivvazdušne odbrane S-400 koji je kupila od Rusije, ali je dodao da su u toku razgovori Vašingtona i Ankare kako bi to pitanje bilo rešeno.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.