Pompeo: SAD nisu dale zeleno svetlo Turskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: SAD nisu dale zeleno svetlo Turskoj

Pompeo smatra da je to pametna odluka Trampa.

Sjedinjene Države nisu dale zeleno svetlo Turskoj za napad na sever Sirije, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo, ali je dodao da je Ankara imala "legitimne brige o svojoj bezbednosti".

Pompeo je rekao i da je predsednik Donald Tramp doneo odluku da pomeri američke vojnike iz tog područja da ne bi stradali.

U intervjuu za medije američki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << državni seketar je odbacio široko raširenu zabrinutosti zbog novog uspona Islamske države u Siriji.

On se takođe osvrnuo i na postupanje Kine prema muslimanima na svojoj teritoriji, uključujući Ujgure, te ocenio da ono predstavlja "ogromno kršenje ljudskih prava" i da će Vašington nastaviti da pokreće to pitanje.

BONUS VIDEO:

TEMPIRANA BOMBA! Dve zemlje, ogromna mržnja i GOMILA NUKLEARNIH BOMBI: Da li će na ovom mestu izbiti Treći svetski rat? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.