Poljoprivredni proizvodi lete u Tursku sa niškog Aerodroma

Izvor: JužneVesti.com, 01.Dec.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivredni proizvodi lete u Tursku sa niškog Aerodroma

Paprika, luk, krastavac, jabuke, šljive i ostali poljoprivredni proizvodi trebalo bi uskoro da se prevoze u Tursku sa niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” i to bi, kako je rekao ministar poljoprivrede Branislav Nejdimović, trebalo da ima poseban značaj za jug Srbije.

On je juče postigao dogovor sa rukovodstvom niške vazdušne luke da na Aerodromu što pre uspostavi granična veterinarska i fitosanitarna inspekcija.

Takva odluka je doneta zbog sve većeg >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << interesovanja za proizvode iz Srbije, rasta izvoza naših proizvoda, ali i sveukupne razmene između Srbije i Turske - pišu iz Ministarstva poljoprivrede.

Bržim trasnportom, kako kažu u Ministarstvu, ostvariće se i daleko veća konkurentnost srpskih poljoprivrednih proizvoda na inostranim tržištima.

U Ministarstvu nisu precizirali ko bi prevozio srpsko voće i povrće u Tursku, niti kada bi s tim moglo da se krene, ali odnedavno sa niškog Aerodroma redovnu avio-liniju do Istanbula uspostavio je “Turkish cargo”.

Reč je o jednoj od najvećih evropskih avio-kompanija za prevoz robe.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.