Pola kilograma dukata i 50.000 evra sakriveni u turskom čaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 16:13

Pola kilograma dukata i 50.000 evra sakriveni u turskom čaju

Carinici su juče na prelazu Gradina otkrili neobičan pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i neprijavljenih deviza u pakovanjima tradicionalnog turskog čaja.

Slučaj je otkriven kada je tokom popodneva na red za izlaznu kontrolu došao BMV H5 francuskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Francuske turske nacionalnosti.

Sa njim su iz Francuske ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Turskoj putovali i njegovi 60-godišnji roditelji, inače turski državljani koji imaju francuske boravišne vize.

U prvom susretu sa carinskim službenicima, a na njihovo pitanje da li imaju nešto da prijave, svo troje su izjavili da sa sobom nose samo lične stvari i oko 1.000 evra u gotovini.

Carinici su, sumnjajući u tu izjavu, odlučili da detaljno pregledaju automobil, prtljag i putnike, što se pokazalo opravdanim.

Naime, u koferima ove tročlane porodice, među ličnim stvarima, bilo je zapakovano i 15 pakovanja tradicionalnog turskog čaja u rinfuzu koji je delovao kao da je fabrički zapakovan.

Međutim, već na dodir, pakovanja sa čajem su izazvala dodatnu sumnju, jer su carinici pod rukama osetili da sadržaj nije homogen i da se u njima nalazi još nešto.

Ubrzo je bilo jasno da su u pravu, jer su u tri pakovanja otkrili neprijavljene devize, a u jednom preko 550 grama zlata, što je sadržaj koji je trebalo da bude zakamufliran čajem.

Iz pomenutih pakovanja čaja izvađeno je 58.000 neprijavljenih evra umotanih u plastičnu foliju, 1 ogrlica, 8 zlatnih narukvica i 40 dukata.

Zbog načina na koji su krijumčareni, zlato, devize i automobil su po otkrivanju predati u dalju nadležnost Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije odsek Niš.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: U turskom čaju preko Gradine pokušali da prošvercuju devize, zlato i dukate

Izvor: Radio 021, 07.Jul.2020

Carinici su 6. jula na prelazu Gradina otkrili neobičan pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i neprijavljenih deviza u pakovanjima tradicionalnog turskog čaja...Slučaj je otkriven kada je tokom popodneva na red za izlaznu kontrolu došao BMV H5 francuskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.