Poginula 41 osoba u lavinama u Turskoj

Izvor: B92, 06.Feb.2020, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginula 41 osoba u lavinama u Turskoj

U dve lavine koje su se jedna za drugom sručile u istočnoj Turskoj poginula je 41 osoba, uglavnom među spasiocima, objavili su zvaničnici novi bilans.

Prva lavina dogodila se u utorak uveče u mestu Bahdžesaraj u provinciji Van, na granici s Iranom, zatrpala je kombi sa oko petnaest ljudi, petoro ljudi je poginulo, osmoro je povređeno, a dve osobe su se vodile kao nestale.

Na mesto nesreće upućeno je oko 300 spasilaca i meštana da pokušaju da pronađu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nestale.

Juče oko podneva udarila je druga lavina na istom mestu dok su operacije potrage bile u toku.

Vladina agencija za katastrofe (AFAD) saopštila je juče da su 33 osobe, među kojima i brojni spasioci, poginuli u drugoj lavini, što je na broj mrtvih u dva snežna obrušavanja povećalo na 38.

Agencija je danas objavila novi bilans - 41 poginuli, pošto su pronađena još tri tela na mestu nesreće.

Potraga se nastavlja za dvema osobama koje se vode kao nestale, javila je privatna agencija DHA.

Oblast u kojoj su se dogodile dve lavine je planinska zona koja se nalazi u istočnom kraju Turske, teško dostupna i u kojoj su zimi teški klimatski uslovi.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

STRAVIČNA NESREĆA U TURSKOJ: U lavinama POGINULA 41 osoba, među njima i SPASIOCI! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2020

U dve lavine koje su se jedna za drugom sručile u istočnoj Turskoj poginla je 41 osoba, uglavnom među spasiocima, objavili su zvaničnici novi bilans.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.