Podrška Irankama – pevačica na bini odsekla kosu: Sad nemate kako da me odvučete u mrak  VIDEO

Izvor: B92, 01.Okt.2022, 09:29

Podrška Irankama – pevačica na bini odsekla kosu: "Sad nemate kako da me odvučete u mrak" VIDEO

Protesti nakon smrti 22-godišnje Mahse Amini proširili su se Iranom poput požara, a podrška ljudi stiže i sa različitih krajeva sveta. Sada se svemu pridružila i poznata turska pjevačica Melek Moso.

Moso je na pozornici tokom nastupa isekla pramenove kose kako bi izrazila solidarnost sa ženama Irana. Njen video ubrzo se proširio internetom i dobio brojne reči hvale.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se Moso koja je, odevena u svečani beli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komplet sa detaljima od čipke, ošišala deo kose makazama, dok se u pozadini čula publika kako je bodri.

I sama Moso podelila je snimak na svom Instagramu, a napisala je:

"Ako želite da nas zgrabite za kosu i odvučete u svoj mrak, iseći ćemo tu kosu. Sloboda bi trebalo da bude jednaka za sve u svetu. Pravo svih žena je da žive humano na ovom svetu. Nivo ograničenja i progoni mojih sestara, bilo gde u svetu, slamaju mi ​​srce", napisala je Moso.

Pevačica je dodala da do kraja stoji uz iranski narod i žene koje se tamo bore za svoju slobodu.

Inače, Moso je oduvek važila za "glasnu" zagovornicu ženskih prava. Godine 2020. pevačicu su izveli sa pozornice jer je kritikovala oslobađanje policajca silovatelja u Turskoj.

Na jednom od koncerata izjavila je i sledeće: "Ako želite da budete otvorene, otvorite se. Ako želite da govorite, pustite glas. Ne treba niko da vam govori kako ćete se ponašati, šta ćete raditi, kako se oblačiti, devojke. Vi imate svoja krila. Ne morate biti ni pod čijim okriljem. Letite".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.