Podignute optužnice protiv 85 generala u Turskoj

Izvor: Beta, 19.Jul.2016, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignute optužnice protiv 85 generala u Turskoj

Tursko pravosudje podiglo je optužnice protiv 85 generala i admirala vojske zbog neuspelog pokušaja puča dok je nekoliko desetina i dalje na ispitivanju, javila je danas turska provladina agencija Anadolija.Ukupno 103 generala i admirala turske vojske pritvoreno je u okviru istrage o neuspelom puču 15. jula u kojem je stradalo gotovo 300 osoba.Medju njima je bivši komandant vazduhoplovnih snaga, general Erdal Osturk koji je priznao da je delovao s namerom da sprovede državni udar.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnice protiv 85 generala nakon neuspelog puča u Turskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jul.2016

Tursko pravosuđe podiglo je optužnice protiv 85 generala i admirala vojske zbog neuspelog pokušaja puča dok je nekoliko desetina i dalje na ispitivanju, javila je  turska provladina agencija Anadolija.   Ukupno 103 generala i admirala turske vojske pritvoreno je u okviru istrage o neuspelom puču...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.