Počelo najveće suđenje za učešće u puču: 330 osumnjičenih postrojeno u sudnici

Izvor: Telegraf.rs, 28.Feb.2017, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo najveće suđenje za učešće u puču: 330 osumnjičenih postrojeno u sudnici

Najveće suđenje osumnjičenima za umešanost u neuspeli pokušaj vojnog puča u Turskoj, jula prošle godine, počelo je danas u gradu Sinkan, nedaleko od Ankare.

Suđenje za 330 osumnjičenih počelo je u posebno uređenoj sudnici koja može da primi 1.500 ljudi, preneo je AFP.

Osuđenima prete višestruke doživotne kazne ukoliko se dokaže njihova povezanost sa pokušajem zbacivanja s vlasti turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Oni su optuženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << za ubistvo ili pokušaj ubistva, kao i za pokušaj svrgavanja s vlasti turske vlade i parlamenta ili za sprečavanje rada tih institucija.

Više od 240 optuženih već se nalazi u pritvoru, prenela je državna agencija Anadolija.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

U Turskoj počelo najveće suđenje optuženima za neuspeli puč

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2017

U blizini Ankare danas je počelo najveće suđenje grupi od 330 optuženih za umešanost u neuspeli vojni udar u Turskoj 15. jula 2016. godine...U sudnici koja je posebno izgrađena za suđenje optuženima za neuspeli puč, danas se pojavilo 330 ljudi, koji su uglavnom pripadnici škola vojnih oficira....

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.