Izvor: RTS, 24.Jan.2021, 10:17

Pirati napali turski brod kod Afrike, ubili jednog i oteli 15 mornara

Pirati su ubili jednog i oteli 15 članova posade turskog teretnog broda kod zapadne obale Afrike, saopštili su zvaničnici.
Turski Direktorat za pomorstvo naveo je da se posada zaključala u bezbednom delu broda, ali da su pirati nakon šest sati uspeli da provale.
Kako se navodi, tokom borbe poginuo je jedan član posade broda M/V Mocart, prenosi AP.
Turski mediji preneli su da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poginuo inženjer Farman Ismajilov, Azerbejdžanac, i jedini član posade koji nije državljanin Turske.
Državna agencija Anadolija navodi da su pirati odveli većinu članova posade, dok su tri mornara ostala na brodu koji se nalazi u Gvinejskom zalivu.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan dva puta je razgovarao sa oficirima koji su ostali na brodu.
U objavi na Tviter nalogu Erdoganovog kabineta se navodi da je on izdao naređenje za oslobađanje otetih mornara.
Brod je plovio pod libanskom zastavom iz Lagosa u Nigeriji za Kejp Taun u Južnoafričkoj Republici kada je napadnut u subotu ujutro oko 185 kilometara od ostrvske države Sao Tome i Principe.
Prema izveštajima medija, pirati su onemogućili rad većine sistema na brodu i ostavili samo navigacioni sistem kako bi preostali članovi posade otplovili ka obali

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMA NA MORU Pirati ubili jednog i oteli 15 mornara sa turskog broda

Izvor: Blic, 24.Jan.2021

Pirtati su ubili jednog i oteli 15 članova posade turskog teretnog broda kod zapadne obale Afrike, saopštili su danas zvaničnici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.