Petru Mudrom nagrada za izuzetno zalaganje za razvoj srpsko-turskih odnosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2022, 23:57

Petru Mudrom nagrada za izuzetno zalaganje za razvoj srpsko-turskih odnosa

U Institutu za kulturu Republike Turske u Beogradu održana je promocija turskog grada Balikesira. Tokom prezentacije, nagradu za izuzetno zalaganje za razvoj srpsko-turskih odnosa bivšem predsedniku mesne zajednice Petrovaradin Petru Mudrom, uručio je ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj.

Turski grad Balikesir je administrativni centar istoimene turske provincije. Provincija Balikesir poznata je po maslinama, tradicionalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << turskim jelima, termalnim banjama i čistim plažama, što ga čini važnim turističkim odredištem. Predstavnici ovog turskog grada približili su kulturu grada i pozvali srpske građane u posetu.

“Volela bih da kažem još jednom da je ovo jedan od najlepših gradova. Ovo je veoma lep grad i volela bih da posetite našu lepu zemlju koja ima 18 provincija, a svaka provincija ima šta da ponudi. Takođe, jako sam ponosna što na ovakav način imamo priliku da promovišemo naš grad", rekla je Pakize Mutlu Ajdemir, poslanica u parlamentu Turske, predstavnica Balikesira.

Ambasador turske u Srbiji Hami Asoj tokom promocije uručio je priznanje za izuzetno zalaganje za razvoj srpsko-turskih odnosa bivšem predsedniku mesne zajednice Petrovaradin Petru Mudrom koji je pre oko 20 godina uticao na pokretanje bilateralnih odnosa dve države. Ambasador turske u Srbiji pozvao je naše građane da posete grad Balekesir i istakao da Srbija i Turska rade na razvoju trgovinskih odnosa.

"Idemo napred u našim bilateralnim trgovinskim odnosima. U prvih pet meseci ove godine obim naše trgovine dostigao je milijardu dolara. Naš godišnji cilj je da to bude više od 2 milijarde dolara", rekao je Asoj.

Ambasador Turske i predstavnici grada ističu da direktni letovi iz Niša za Istambul olakšavaju posete srpskih turista svim gradovima u Turskoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.