Pet povređenih u napadu na istoku Turske

Izvor: B92, 19.Avg.2016, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet povređenih u napadu na istoku Turske

Ankara -- Pet osoba, među kojima četiri vojnika i jedan civil, povređeno je u eksploziji bombe na jednom putu u istočnom delu Turske, javila je državna agencija Anadolija

Turski mediji su preneli da su kurdski pobunjenici iz Radničke partije Kurdistana (PKK) postavili bombu koja je eksplodirala dok je prolazilo vojno vozilo u blizini grada Ozalp, u provinciji Van.

Napad se dogodio dan posle napada na policijsku stanicu na istoku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Turske u kojem je poginulo pet i povređeno oko 200 ljudi. Odgovornost za taj napad preuzela je PKK, koja retko saopštava da preuzima odgovornost za neki svoj napad.

Napori na uspostavljanju mira između vlasti i PKK propali su prošlog leta, od kada je ponovo pojačano nasilje u jugoistočnom delu Turske koji pretežno naseljavaju Kurdi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.