Pastor u molitvi s Trampom: Bože, daj mu natprirodnu mudrost

Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2018, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor u molitvi s Trampom: Bože, daj mu natprirodnu mudrost

Američki pastor Endru Branson koji je oslobođen iz zatvora u Turskoj, molio se u Beloj kući s predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Tramp je dočekao Bransona u Beloj kući da proslavi njegovo oslobađanje posle gotovo dve godine provedene u zatvoru u Turskoj, što je izazvalo diplomatski sukob s tom ključnom američkom saveznicom, i osude američkih evangelističkih grupa.

Branson je izgledao dobro raspoložen i dobrog zdravlja, a kada je upitao Trampa da li može za >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << njega da se moli, predsednik je odgovorio: "Pa verovatno je meni potrebno više nego bilo kome u ovoj sobi, tako da bi to bilo vrlo lepo, hvala".

Sveštenik je zatim ustao sa stolice pored Trampa, kleknuo i stavio ruku na predsednikovo rame.

Zamolio je Boga da Trampu pruži "natrpirodnu mudrost da ostvari sve planove koje ima za ovu zemlju i za sebe" i da mu da mudrost kako pravedno da vodi zemlju.

Branson se vratio u SAD vojnim avionom sinoć, neposredno pre nego što se sastao s predsednikom SAD.

Pastor je živeo u Turskoj 23 godine.

Uhapšen je u decembru 2016, a 25. jula ove godine prebačen je u kućni pritvor iz zdravstvenih razloga. "Iz turskog zatvora do Bele kuće za 24 sata, to nije loše", rekao je Tramp. Bransonov dolazak predstavlja diplomatsku i moguće političku pobedu za Trampa i njegovu evangelističku bazu, prenosi agencija AP.

Evangelisti će verovatno dobro da se osećaju oko predsednika SAD posle ovog oslobadjanja koje je usledilo neposredno posle potvrdjivanja konzervativnog sudije u Vrhovnom sudu SAD, što će ih motivisati da izadju na Kongresne izbore 6. novembra, navodi AP. Tramp je juče zahvalio turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu za oslobadjanje pastora i rekao da će to dovesti do dobrih, čak odličnih odnosa izmedju SAD i Turske.

Turski sud je doneo odluku o oslobadjanju američkog pastora čiji je pritvor izazvao diplomatsku krizu izmedju Ankare i Vašingtona.

Sud u Izmiru, na zapadu Turske, osudio je Bransona na tri godine i mesec dana zatvora ali ga je pustio na slobodu uzimajući u obzir vreme provedeno u pritvoru i dobro ponašanje tokom sudjenja.

Pastor je bio optužen za delovanje u ime mreže propovednika Fetulaha Gulena, koga Ankara smatra odgovornim za pokušaj puča u julu 2016. godine, ali i u ime Radničke partije Kurdistana. Obe organizacije Turska smatra terorističkim.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Pastor Branson molio Boga da Trampu podari natprirodnu mudrost

Izvor: Beta, 14.Okt.2018

Američki pastor Endru Branson koji je oslobodjen iz zatvora u Turskoj, molio se u Beloj kući s predsednikom SAD-a Donaldom Trampom.Tramp je dočekao Bransona u Beloj kući da proslavi njegovo oslobadjanje posle gotovo dve godine provedene u zatvoru u Turskoj, što je izazvalo diplomatski sukob s tom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.