PUTINOVA LEKCIJA ERDOGANU KOJU DUGO NEĆE ZABORAVITI: Ruski avioni spržili turska oklopna vozila (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTINOVA LEKCIJA ERDOGANU KOJU DUGO NEĆE ZABORAVITI: Ruski avioni spržili turska oklopna vozila (VIDEO)

SAA rastura teroriste uz pomoć "baćuški"

Nedavno je objavljeno kako su ruske vazduhoplovne snage pomogle Sirijskoj arapskoj vojsci (SAA) da odvrati napade džihadista, terorista i proturskih ekstremista u sirijskoj provinciji Idlib, u blizini sela Najrab (20 km od grada Idlib).

A sada se na internetu pojavio i video koji prikazuje napade na militante u pomenutom naselju.

Treba napomenuti da je video snimljen sa drona, a objavila ga je sirijska agencija SANA.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Video prikazuje kako SAA, uz aktivnu podršku iz vazduha, bombarduje militante. Pokazano je kako su ciljno uništavana oklopna vozila militanata, kao i vozila sa oružjem i živom silom.

Neophodno je podsetiti da se oklopna vozila nisu pojavila sama od sebe.

Masovno ih dostavlja susedna Turska, koja se "brine za mir" u susednoj zemlji i nije joj teško da sirijsku vladu naziva "Asadovim režimom".

U proteklih nekoliko sedmica, Ankara je rasporedila stotine oklopnih vozila i artiljerije u deeskalacijsku zonu Idliba. Pored toga, više od devet hiljada turskih vojnika je već tamo.

Lokalni stanovnici redovno izveštavaju o velikim vojnim kolonama turskih trupa, koje se ponekad protežu i do nekoliko kilometara. Zahvaljujući naporima Ankare, ovaj sukob se neće uskoro završiti.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.