PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO IZ TURSKE: Protest Hrvatske Srbiji, kao kad bi neko zamerio Jevrejima za obeležavanje Dana Holokausta!

Izvor: Press, 29.Jan.2018, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO IZ TURSKE: Protest Hrvatske Srbiji, kao kad bi neko zamerio Jevrejima za obeležavanje Dana Holokausta!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će u fokusu razgovora koje će imati sa turskim predsednikom Redžepom Taipom Erdoganom biti dalje unapređenje ekonomskih i političkih odnosa i dolazak novih turskih investitora u našu zemlju. On se osvrnuo i na protestnu notu, koju je Hrvatska poslala Srbiji zbog organizovanja izložbe o Jasenovcu u sedištu UN
Protest Hrvatske isto kao kad >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bi neko zamerio Jevrejima za Dan Holokausta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da bi voleo da vidi tekst protesne note koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog izložbe "Jasenovac, pravo na nezaborav" u Ujedinjenim nacijama u Njujorku i da se pita “da li je to moguće”, budući da su istorijske činjenice u vezi sa tim logorom sasvim jasne.

- To je kao kada bi neko ko bi pisao protesnu notu Jevrejima što su obeležavali dan Holokausta, a da ta nota stiže iz Nemačke- rekao je Vučić za TV Pink. 
 
Tanjug
 

On je dodao da razume što sa Hrvatskom ne možemo da se saglasimo oko onoga što se zbivalo pre 27 godina, ali da ne može da razume što ne možemo da se saglasimo oko onoga što se zbivalo pre 72,73 godine.
 
- Posebno, jer mi se čini da su tu istorijske činjenice sasvim jasne- naglasio je Vučić.
On je istakao da nema načina da se Srbi nateraju da zaborave da postoji stradanje svoga naroda, strašni genocid i jezive zločine počinjene na prostoru Bosanske krajine, Hercegovine ali i Like, Banije i Korduna, koji je kontrolisala nekadašnja NDH.
- To je stvarno nemoguće, jer bi zločin bio zaboraviti, ali i ne podsećati u budućnosti na strašne zločine koji su se dogodili - baš da se nikada ne bi ponovili i da se nikad ne ponove nijednom drugu narodu- istakao je Vučić.


Turska kompanija Taj grupa od kraja septembra u Kraljevu Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio večeras da će jedna turska kompanija Taj grupa u Kraljevu od septembra početi sa radom i da će zaposliti 2.500 ljudi.
 
informer.rs
 


Vučić je, po dolasku u Tursku, ukazao da je veoma bitno da turski investitori dolaze u našu zemlju, kao i da imamo što više turskih turista.

- Imam jednu radosnu vest koja govori o tome da će do kraja septembra jedna turska kompanija u Kraljevu početi sa radom. Zaposliće 2.500 ljudi i to je investicija od više od 35 miliona evra- kazao je on.

Vučić je preneo da je sa tom kompanijom obavio razgovor danas u Istanbulu. On je izrazio je uverenje da je to radosna vest za Kraljevo, ali i za celu Šumadiju i Raški okrug.
 
 
Važni razgovori o BiH Vučić istakao je večeras da će u Istanbulu imati važne razgovore kako o turskoj politici na Balkanu, tako i o rešavanju problema sa BiH.

On je, po dolasku u Istanbul, rekao da je veoma važno za Srbiju da razgovara o turskoj politici na Balkanu, o unapređenju naših prijateljskih odnosa i da vidimo šta je ono što očekuju u odnosima Srbije i BiH.

- Čuće se naši interesi, a čućemo i njihove, pa da vidimo možemo li da pravimo određene pomake infrastrukturne sa BiH ili ne, da li možemo da napravimo bilo kakve pomake po pitanju rešavanja pitanja granice između naše dve zemlje- objasnio je Vučić.
- Za nas je važno i da razgovaramo o turskoj političi na Balkanu, o unapređenju naših prijateljskih odnosa i o tome da vidimo šta je to što oni očekuju u odnosima između Srbije i BIH- rekao je Vučić, koji boravi u poseti Turskoj, za TV Pink.

On je naveo i da je važno da se razgovara o tome šta su naši i njihovi interesi i da li mogu da se naprave određeni pomaci po pitanju infrastrukturnih projekata sa BIH, kao i da li mogu da se naprave bilo kakvi pomaci po pitanju konačnog definisanja granica Srbije i BIH.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.