POLICIJA REAGOVALA U HRVATSKOJ: Hapšenje navijača zbog pevanja ustaških pesama na utakmici protiv Turske

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2023, 13:50

POLICIJA REAGOVALA U HRVATSKOJ: Hapšenje navijača zbog pevanja ustaških pesama na utakmici protiv Turske

Akcija sprovedena u Osijeku i Vinkovcima.

U Osijeku i Vinkovicma danas je uhapšena grupa navijača zbog incidenta koji se dogodio na nedavnoj fudbalskoj utakmici između reprezentacija Hrvatske i Turske, kada su navijači pevali ustaške pesme. Današnja hapšenja su nastavak policijske akcije hapšenja navijača zbog pevanja ustaške pesme na utakmici održanoj u četvrtak u osiječkoj Opus Areni, prenosi portal Index.hr.

Pred kraj prvog poluvremena na utakmici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odigranoj u četvrtak, grupica navijača pevala je stihove "Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom". UEFA je ranije kaznila hrvatsku reprezentaciju sa 10.000 evra, oduzimanjem 1.000 mesta za gledaoce na susretu s Turskom i dve godine uslovne kazne, zbog pojavljivanja ustaške zastave na prethodnoj domaćoj kvalifikacionoj utakmici sa Letonijom na Rujevici.

Incident u Osijeku je nov i zbog njega Hrvatskom fudbalskom savezu preti nova, rigorozna kazna, navodi portal. Podseća da je premijer Hrvatske Andrej Plenković osudio pevanje ustaških pesama, poručivši da to rade ljudi koji žele zlo hrvatskoj reprezentaciji. Osudi se pridružio i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović koji je rekao da niko ne može da ga uveri da oni koji pevaju ustaške pesme ne znaju da time čine štetu fudbalu, društvu i državi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.