POČINJE INVAZIJA TURSKE NA SIRIJU! Zastrašujuće scene na granici najavljuju KRVOPROLIĆE! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČINJE INVAZIJA TURSKE NA SIRIJU! Zastrašujuće scene na granici najavljuju KRVOPROLIĆE! (FOTO)

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije turskih kopnenih snaga koje se koncentrišu u blizini granice sa Sirijom.

Podsećamo, Turska avijacija izvela je napad na bazu kurdskih Sirijskih demokratskih snaga u sirijskoj provinciji Hasaka, saopštila je televizija "Majadin".

- Turski avioni izveli su napad na štab kurdskih snaga u predgrađu grada El Malikija u provinciji Hasaka na severoistoku Sirije - javlja televizija.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se precizira da za sada nema podataka o žrtvama napada.

#BREAKING #Turkey's army brings more troops to #Syria's border area pic.twitter.com/fV3bWRnn1Y

— Guy Elster (@guyelster) October 7, 2019

Sirijska državna televizija "Ihbarija" takođe je saopštila o turskom napadu na kurdske snage u selu Tel Tavil u blizini El Malikije.

Zamenik predsedavajućeg vladajuće turske Partije pravde i razvoja Numan Kurtulmuš rekao je da će Turska pobediti u ratu u Siriji.

- Na kraju, stupamo u rat. Stojimo lice u lice sa ratom u kojem će, iako unutar određenih granica, ove teritorije biti očišćene od terorističkih organizacija. Voljom Svevišnjeg, nadam se da ćemo pobediti - objasnio je Kurtuluš, govoreći o mogućoj vojnoj operaciji Turske na severu Sirije.

Više o tome možete čitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.