Otvoren lov na agente Mosada: Turci uhapsili 15 špijuna VIDEO

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 16:47

Otvoren lov na agente Mosada: Turci uhapsili 15 špijuna VIDEO

Turske vlasti uhapsile su 15 osoba pod optužbom da su vršile špijunažu za izraelski Mosad, izvestilo je u subotu tursko izdanje Dojče velea.

Trideset četiri osumnjičena uhapšena su u utorak u koordinisanoj operaciji u osam provincija koje okružuju Istanbul, prenose novinske agencije DHA i Anadolu.

Njihove navodne aktivnosti uključivale su planiranje otmica i prikupljanje obaveštajnih podataka. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Turske snage bezbednosti nastavljaju potragu za još 13 osoba umešanih u špijunski lanac.

Ovaj razvoj događaja se dešava nakon izveštaja o planovima Izraela da ubije članove palestinske militantne grupe Hamas koji žive u inostranstvu.

Ronen Bar, šef izraelske Šin Bet, javno je izjavio da Izrael namerava da lovi lidere Hamasa na globalnom nivou, uključujući Tursku, Katar i Liban.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je na ozbiljne posledice ako Izrael bude napao pripadnike Hamasa u Turskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.