Izvor: JUGpress.com, 13.Jul.2019, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren “3×3” Humanitarni basket turnir u Gradskoj opštini Pantelej

NIŠ

Po četvrti put zaredom Gradska opština Pantelej organizovala je Humanitarni turnir u basketu „3×3“. Opština je ovaj turnir organizovala uz podršku Košarkaškog saveza Srbije i Košarkaškog saveza Grada Niša, Kancelarije za mlade Grada Niša i donatora iz reda društveno odgovornih kompanija koje posluju na niškom području.

Turnir, koji ove godine ima međunarodni karakter i na kome učestvuju ekipe iz Turske, Crne Gore i Makedonije,  danas je otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević.

 “Četvrti put za redom gradska opština Pantelej, opština najbolje košarke organizuje ovu manifestaciju koja je humanitarnog karaktera”, kazao je Bratimir Vasiljević. “Novac od kotizacije namenjen je NURDOR-u jer smatramo da je njima najpotrebniji novac kako bi se uz pomoć svih nas poboljšali uslovi lečenja najmlađih pacijenata koji boluju od najtežih bolesti”.

Posebnost ovogodišnjeg turnira je učešće ekipa Saveza košarkaša u kolicima Srbije.

Predsednik opštine Bratimir Vsiljević je rekao da je želja svih u GO Pantelej da sporta bude što više i da sportom budu obuhvaćeni građani različite životne dobi.

“Na ovaj način mlade učimo zdravim stilovima života, pomeramo ih sa mesta na kojima ne bi smeli da budu i gde ima previše izazozava za njih i vratimo ih na sportske terene. Mada sa skromnim budžetom mi se stalno trudimo da mlade okupimo na sportskim terenima”, dodao je Vasiljević.

Turnir se igra na posebno opremljenom terenu koji je postavljen na javnom prostoru ispred zgrade Gradske opštine Pantelej.

“Ove godine imamo rekordan broj prijavljenih ekipa, trideset, 16 su u seniorskoj kategoriji, tri seniorske ekipe u ženskoj kategoriji, šest ekipa u kategoriji juniora. Ove godine imamo i tu čest da nam je reprezentacija Srbije košarke u kolicima gost na turniru i oni će se, takođe, takmičiti. Biće pet ekipa u kategoriji košarke u kolicima, tri čine reprezentativci iz nacionalnog tima, a ostake ekipe su “Despot” i “Nais””, kazao je Miljan Hadžović, većnik za sport GO Pantelej.

Hadžović dodaje da su još 2017. godine imali viziju da turnirom obuhvate sve kategorije stanovništa. Te godine za počela je saradnja sa profesorom dr Markom Aleksandrovićem sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu..

“ Tada smo samo osnovali klub za košarku u kolicima. U međuvremenu smo radili na tome da klub dobije neophodnu opremu, odnosno kolica koja su izuzetno skupa, a evo sada sun a našem turniru. To nam je posebno drago jer sa nama počinje drugi deo njihovih priprema koje će nastaviti u Knjaževcu da bi od 29.jula do 4. avgusta bili na Evropskomprvenstvu u Sofiji gde nastupaju u diviziji C”, istako je Hadžović.

Dr Miodrag Kocić, profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu  rekao je veoma značajno što su  ljudi iz opštine Pantelej prepoznali značaj fizičkog vežbanja kroz organizovana takmičenja i igru, a posebnu dimneziju ovom takmičenju daje učešće košarkaša u kolicima.

Gradska opštinsa Pantelej ove godine je u budžetu izdvojila preko četiri miliona za sport.

Slogan po kome je već godinama prepoznatljiva opština Pantelej kao „Opština najbolje košarke“, opravdao je svoje postojanje.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.